​Wiosna w Burger King

W restauracjach Burger King pojawiły się dwa nowe burgery - Wiosenny Whopper, Wiosenny Grilled Chicken oraz nowość wśród przekąsek - Chrupiące Ziemniaczki.

Zarówno nowy wariant klasycznego Whoppera, jak i burger z grillowanym kurczakiem, serwowane są z sosem jogurtowo-pieprzowym. Lekki sos podkreśla smak mięsa grillowanego na prawdziwym ogniu.

Do wypróbowania sezonowych propozycji z pewnością zachęci pojawiająca się po raz pierwszy w menu ciemna bułka z pięcioma ziarnami: słonecznika, sezamu, pszenicy, płatkami owsianymi i siemieniem lnianym.

W nowych wariantach nie mogło zabraknąć chrupiących i świeżych warzyw, które wydobywają z burgerów ich wiosenny smak. Wgryzając się w Wiosennego Grilled Chickena czy Whoppera poczujemy smak soczystych  pomidorów, kruchej sałaty, cebulki oraz plastrów świeżego ogórka, które zastąpiły tradycyjne pikle. Wszystkie warzywa krojone są w restauracjach tuż przed podaniem.

Reklama

Uzupełnieniem menu jest nowość - Chrupiące Ziemniaczki w otoczce z aromatycznych przypraw.

 

INTERIA/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy