Ciemne złoto w czarnej butelce

O-I, światowy lider w produkcji opakowań szklanych, wykonał i dostarczył butelki z czarnego szkła dla jednego z najszybciej rozwijających się browarów regionalnych w Polsce. To wyjątkowe opakowanie podkreśla walory produktu, oferowanego przez Browar Pilsweizer z Grybowa.

Całkowicie czarna butelka jest efektem wieloletniej pracy międzynarodowego zespołu O-I nad indywidualnym podejściem do klientów, którymi są zarówno lokalni producenci jak i wielkie korporacje.

Reklama

- Pilsweizer ceni sobie współpracę z firmami, które, podobnie jak my, najwyższą jakość traktują jako nadrzędny standard. Dzięki wprowadzonym przez O-I innowacjom, mamy pewność, że opakowanie Portera Galicyjskiego to wyjątkowa i wyróżniająca się propozycja. Cieszymy się, że gigant, jakim niewątpliwie jest O-I, perfekcyjnie dostosował swoje nowoczesne rozwiązania do naszych potrzeb. Jako pierwszy browar regionalny, dzięki wprowadzeniu opakowań z czarnego szkła możemy kształtować niepowtarzalny wizerunek marki - zauważa Andrej Chovanec, dyrektor marketingu i członek zarządu Browaru Pilsweizer.

O-I opracował własną technologię produkcji czarnego szkła. Dzięki zaangażowaniu pracowników, rosnącym potrzebom klientów w obszarze opakowań premium, a także współpracy oddziałów firmy w całej Europie, produkcja butelek z czarnego szkła ruszyła
w 2010 r. Wytwarzane są one w trzech europejskich hutach, m.in. w Leerdam w Holandii, skąd pochodzą butelki dla Pilsweizera. O-I opracował innowacyjny proces, który umożliwia pełną kontrolę jakości oraz elastyczność produkcji. Istotnym atutem czarnego szkła jest jego całkowita przetwarzalność wraz z brązową stłuczką. Ponadto zapewnia ono doskonałą ochronę przed promieniami UV, pomagając zachować oryginalny smak piwa.

Będąc globalnym producentem opakowań, bardzo chętnie podejmujemy współpracę z lokalnymi przedsiębiorcami, którzy poszukują rozwiązań idealnie dopasowanych do ich potrzeb. Kolor czarny nadaje opakowaniu status premium. Powoduje, że wizerunek marki lepiej odpowiada jakości produktu. W rezultacie opakowanie użytkowe zmienia się w kluczowy element obrazu marki. Kolor czarny idealnie pasuje do serii limitowanych, a do takich właśnie zalicza się Porter Galicyjski browaru Pilsweizer - podkreśla Magdalena Woronowicz, Dyrektor Sprzedaży w O-I Polska.

Porter Galicyjski należy do gatunku porter bałtycki. Jest to mocne, aromatyczne piwo dolnej fermentacji, charakteryzujące się ciemną barwą, wielowarstwowym smakiem i zapachem. Wymaga długiego leżakowania, w trakcie którego zyskuje bogaty aromat i szczególną wyrazistość. Porter bałtycki ma w Polsce długie tradycje i jest wizytówką naszego kraju za granicą. Najnowszy produkt Pilsweizera nawiązuje swoją tradycyjną recepturą do portera warzonego jeszcze przez założyciela browaru, Franciszka Paschka. Obecni właściciele Ivan i Andrej Chovanec, wprowadzając szereg innowacji przy jednoczesnym zachowaniu tradycyjnych receptur i unikalnego charakteru grybowskiego browaru stale rozwijają Pilsweizera, który jest obecnie jedynym browarem regionalnym w Małopolsce i na Podkarpaciu.

Pilsweizer jest kontynuatorem tradycji założonego w 1804 r. browaru w Siołkowej. W 2005 r. nowi właściciele Ivan i Andrej Chovanec, podobnie jak ponad 100 lat temu założyciel Franciszek Paschek, zajęli się rozwojem browaru po latach problemów finansowych - w 2007 r. doprowadzilido ustabilizowania jego sytuacji i rozpoczęli produkcję piwa Pilsweizer. Mocnym atutem oferty handlowej Pilsweizera jest wyjątkowy i niepowtarzalny smak piwa. Technologia jego produkcji oparta jest na tradycyjnych rozwiązaniach i recepturach, przy wykorzystaniu wyłącznie naturalnych surowców. Całkowite wyeliminowanie środków syntetycznych do produkcji piwa Pilsweizer sprawia,że jest ono produktem w pełni naturalnym i zdrowym

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje